top of page

Podcast Afslag X (12): Imperfectie

‘Kunnen we jou ook volgen op social media?’ vroeg ik aan Imperfectie. Ze lachte. ‘Nee, het is nog vooral Perfectie die je daar tegenkomt.’ Toch heeft ze goede hoop dat er geleidelijk ook meer ruimte komt voor Imperfectie.
Luister naar aflevering 12 van mijn podcast ‘Afslag X’: met als gast Imperfectie, een van de verschillende kanten van het Toch-Niet-Zo-Maakbare leven.


De podcast ‘Afslag X’ heeft zelf een nieuwe afslag genomen. Zoals je misschien weet heb ik een boek geschreven over verwachtingen (‘Wat had je dan verwacht?’). Als er één hoge verwachting is die mij al jarenlang intrigeert, is ‘t wel het idee van het Maakbare leven. Je weet wel: geluk en succes komen jouw kant op als je het maar handig aanpakt, het juiste doet en denkt, het is aan jou, dat verhaal. Een verwachting die (zoals wel vaker met verwachtingen) voor de nodige onrust kan zorgen.


Het maakte mij des te nieuwsgieriger naar het Toch-Niet-Zo-Maakbare leven. Dus dat ben ik nu in de podcast ‘Afslag X’ aan het verkennen.


Eerder had ik al een gesprek met Onzekerheid. Voor de komende aflevering staat Teleurstelling gepland (publicatie: 13 oktober 2022). Later zullen nog onder meer Nuance, Twijfel, Tevredenheid en (Mee)veerkracht te gast zijn.


Met Henriët Leenen in de rol van Imperfectie. De tekst schreef ik. Afslag X vind je op onder meer Spotify en Apple Podcasts.


Wil je meer lezen over het Toch-Niet-Zo-Maakbare leven? Check dan ook mijn manifest ‘Omarm het Toch-Niet-Zo-Maakbare leven'.

bottom of page