top of page

Podcast Afslag X (15): Twijfel

'Je kunt me lichter maken door me te delen', zegt Twijfel in de nieuwe aflevering van de podcast ‘Afslag X’. Hoe doe je dat?

 

Er zijn allerlei podcasts over jezelf verbeteren en alles uit het leven halen wat erin zit. ‘Afslag X’ gaat daar ook over, maar anders dan je misschien gewend bent.Je leert er kanten van het leven kennen die minder vaak aan bod komen, die ongemakkelijk en verwarrend zijn, maar er natuurlijk wel bij horen. En je kunt ook iets van ze leren en er sterker van worden. Eerder waren Onzekerheid, Imperfectie, Teleurstelling en Aanvaarding te gast. In aflevering 15 ga ik in gesprek met Twijfel. 

 

Zoals je vast weet, schreef ik het boek ‘Wat had je dan verwacht? Dat gaat over .... verwachtingen. Dat thema gebruik ik ook in workshops voor allerlei organisaties. Want iedereen heeft verwachtingen en dat is mooi, maar ze kunnen ook in de weg zitten.

 

Als je er bewuster bij stil staat, ga je zien wat ze met je doen. En daar kun jij dan weer iets mee doen. Het is geen wondermiddel natuurlijk, maar het kan je helpen in samenwerking, communicatie en om je energie, veerkracht en rust in je hoofd te bewaken. Verwachtingen vormen een mooi middel daarvoor. Een veelgehoorde uitspraak is dat 'je moet weten wat je wilt'. Maar wat betekent dat en wat doet zo’n idee met je, zeker als je niet zo scherp voor ogen hebt wat je wilt. Belangrijk dat je nadenkt over wat bij jou past, fijn als je het wel weet, maar in hoeverre kun je en moet je ook wéten wat je wilt? Of is dat een idee, een verwachting, die je alleen maar extra onder druk zet?  Is dat weer zo’n verhaal waarbij het leven maakbaar lijkt, terwijl het in werkelijkheid Toch-Niet-Zo-Maakbaar is en vol onverwachte afslagen. 

Afslag X geeft je stof tot nadenken.Wil je alvast meer lezen. Vraag dan kosteloos het manifest ‘Omarm het Toch-Niet-Zo-Maakbare Leven’ aan.


Aflevering 15 - Twijfel


Idee en tekst: Jan Wolter Bijleveld


Stem Twijfel: Jolie Jacobs (joliejacobs.nl)


Muziek: Erokia (freesound.org)Afslag X is een productie van Hoofdruimte

bottom of page