top of page

Boeklancering, nu wel!

Het ligt in de winkel. Mijn nieuwe boek 'Wat had je dan verwacht?' De boeklancering doen we online in de Utrechtse Werkspoorfabriek.


Wat had je dan verwacht?

Het is fantastisch als alles gaat zoals verwacht, alleen de werkelijkheid valt soms tegen. Steeds is er een vaag gevoel van ‘dat kan beter’, maar hoe dan? Bekijk het eens op een andere manier: verken je verwachtingen. Veel mensen verwachten nogal wat. Van werk, van hun relatie, van een studie, van het leven én van zichzelf. Meer inhoud, snellere groei of juist minder haast, meer uitdaging, meer duidelijkheid of grip. Ook hebben ze het gevoel dat er veel van hén wordt verwacht.

Dit boek laat je stilstaan bij twee vragen: wat doen al die verwachtingen met jou, en wat doe jij met verwachtingen? Verwacht er geen wonderen van, laten we realistisch blijven, maar het geeft je zeker nieuwe inzichten in jezelf en wat je kunt doen met keuzes, moeilijkheden, mogelijkheden en met het onverwachte.


Is het de werkelijkheid die voor je frustratie zorgt, of is het je verwachting van de werkelijkheid?
80% kans dat boek precies voor jou bedoeld is.

Volgens onderzoek zijn de meeste mensen, zo’n 80%, te optimistisch over het leven. Dat is geweldig. Optimisme is stimulerend en houdt je gezond. De keerzijde is dat je teleurgesteld kunt raken als een verwachting niet uitkomt. Maar je kunt ermee leren leven, we blijven optimisten, toch? Door je verwachtingen beter te leren kennen groeit je zelfkennis.

Over de auteur.

Jan Wolter Bijleveld deed een communicatieopleiding en werkte als creatief conceptmaker en tekstschrijver voor uiteenlopende organisaties. In 2006 bedacht hij Lsltn.nl (staat voor loslaten) en schreef de boeken Loslaten, Loswerken en Losleven. Hij is als docent verbonden aan The School of Life Amsterdam en geeft workshops en lezingen. Ook maakt hij de podcast Afslag X. Meer informatie over Jan Wolter.

Meer weten? Heb je een vraag of een verzoek naar aanleiding van het boek, stuur me dan dan een bericht.


Het is een tijd van hooggespannen verwachtingen. Meer dan ooit is het waardevol om stil te staan bij twee vragen. Wat doen verwachtingen met jou? En wat doe jij met verwachtingen?


Het live event ter gelegenheid van het boek ‘Wat had je dan verwacht?’ wordt een online boekpresentatie. Vanuit de Werkspoorfabriek in Utrecht vertelt Jan Wolter Bijleveld over de hoofdpunten van zijn nieuwe boek 'Wat had je dan verwacht?'. Spreker/schrijver/filosoof Lammert Kamphuis gaat met hem in gesprek en heeft ongetwijfeld enkele onverwachte vragen. Met veel dank aan MM2 voor de livestreamproductie en Werkspoorfabriek/Stadstuin voor de steun op locatie.


Bekijk een korte video van de boeklancering:


bottom of page