top of page

‘Gewoon het er met elkaar over hebben.'

Wat doe ik nou eigenlijk? Vragen stellen. Verhalen vertellen. Inzichten delen. Denken in beweging brengen. Een aanzet geven om het anders te gaan doen. Officieel heet dat: workshops en trainingen geven – en dat is het natuurlijk ook.


‘We hadden een gesprek zoals we dat vaker zouden moeten voeren, maar waar we zo vaak niet aan toekomen.’ In de feedback hoor ik geregeld dat ‘gewoon het er met elkaar over hebben’ al als waardevol wordt ervaren.


Ik vind dat mooi, gewoon het er met elkaar over hebben. Over werk, over leven, over verwachtingen. Natuurlijk in mijn eigen workshops en trainingen waarvoor je me als organisatie kunt boeken.


En ook bij The School of Life Amsterdam waar veel nieuwe activiteiten gepland staan waar ik enorm naar uitkijk, variërend in lengte van een half uur tot een heel kwartaal. Op 21 april is er weer een Vrijdagse Filosofische Borrel (VrijFiBo). Een gevarieerd event waar ik zal bijdragen aan ‘stand up philosophy’ (we improviseren op levensvragen uit het publiek). Ook geef ik daar een korte talk over ‘verwachtingen spotten’ - en hoe je daarmee meer in jezelf en je omgeving gaat zien.

Nieuw op het programma is de tweedaagse training ‘Heldere verwachtingen’ over mijn favoriete onderwerp (verwachtingen, wat had je dan verwacht?). Ik blijf natuurlijk de intensive ‘De weg naar Kalmte’ geven. Ook verzorg ik in 2023 de eendaagse professional training ‘Blijf kalm’.

Wat verder weg, op 9 september, verzorg ik als docent een nieuw ontwikkelingstraject van twaalf weken. ‘Rust en Richting’ is de titel en daar gaat het ook over. Een ervaring waarbij je als deelnemer stap voor stap kunt experimenteren met inzichten en kleine routines waar je verder mee komt in je leven. In het najaar start ook weer de online reeks ‘Leer jezelf kennen’ waar ik de drie avonden over Kalmer blijven zal geven. Later dit jaar ga ik er ook de training 'Leer Helder communiceren' geven.


Ben je nieuwsgierig wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Laten we het er ook gewoon een keer over hebben. Stuur me gerust een bericht of reageer via hoofdruimte.nl.


bottom of page