In workshops aan de slag met verwachtingen

Klanttevredenheid, patiënttevredenheid, medewerkerstevredenheid. Wat betekenen verwachtingen hierbij? Wat kunnen organisaties hiermee?


Wie geen verwachtingen heeft, is een gezegend mens, zegt een bekende quote, maar hoe letterlijk kun je dat nemen? Het is nogal bovenmenselijk om geen verwachtingen te hebben.


Medewerkers hebben verwachtingen, klanten hebben verwachtingen, patiënten hebben verwachtingen, studenten hebben verwachtingen, iedereen heeft verwachtingen, direct aanwijsbaar of soms diep onder de oppervlakte verborgen.


Wat betekenen verwachtingen, wat doet het met mensen, wat kun jij ermee doen?

Het onderwerp ‘verwachtingen’ blijft me bezighouden en intrigeren. Ik vind het leuk er praktische stof tot nadenken over te geven in het boek ‘Wat had je dan verwacht?’.


Het onderwerp ‘verwachtingen’ geeft bovendien een interessant perspectief op allerlei werksituaties. Ik gebruik het dan ook in workshops voor uiteenlopende organisaties en doelgroepen.


Op welke manier staat in jouw organisatie ‘verwachtingen’ al op de agenda?

Klanttevredenheid, patiënttevredenheid, medewerkerstevredenheid - op welke manier spelen hun verwachtingen daarbij een rol?


Wat kan stilstaan bij verwachtingen bijdragen aan zelfreflectie van mensen? Wat kun je daar concreet mee in samenwerking en communicatie? Daarover ga ik graag het gesprek aan in een workshop of lezing.


Nieuwsgierig naar workshopmogelijkheden?

Ben je ook op zoek naar een inspirerende invalshoek voor een praktische workshop?

Ideeën voor anders denken en anders doen? Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.
Een greep uit mijn activiteiten van de afgelopen maanden.

Workshops voor trainees van een grote overheidsorganisatie, een lezing voor HR-professionals, zorgmanagers inspireren, een dagdeel aan de slag over werkdruk met onderzoekers, een online workshop voor werkzoekenden, een vrijdagmiddag-talk voor net-afgestudeerde academici, een interactieve lezing voor teammanagers in de zorg, een workshop voor creatief ondernemers.