top of page

Podcast Afslag X (16): Geduld


‘Word straks alles een impulsaankoop of -beslissing? Alsof je geen plan meer nodig hebt?’ vraagt Geduld zich af in aflevering 16 van mijn podcast Afslag X. ‘En kun je ‘t dan nog opbrengen als je ergens op moet wachten?’


Na het interview kreeg ik corona. De vaste luisteraars moesten, uitgerekend bij deze aflevering, even geduld hebben voordat de nieuwe episode online staat.


Luister nu naar Afslag X - aflevering 16, met als gast: Geduld.


Deze podcast gaat over uit het leven halen wat erin zit, maar op een iets andere manier dan je misschien gewend bent. In ‘Afslag X’ leer je ook de minder gemakkelijke kanten van het leven kennen - omdat ze er ook bij horen en iets toevoegen, als je ervoor openstaat.


Eerder al kwamen Onzekerheid, Imperfectie, Teleurstelling, Aanvaarding en Twijfel aan bod. In aflevering 16… Geduld.


Zoals je vast weet schreef ik het boek ‘Wat had je dan verwacht? Het thema ‘verwachtingen’ gebruik ik ook in workshops voor allerlei organisaties en doelgroepen. Het werkt erg goed voor reflectie en persoonlijke ontwikkeling.


En een van de verwachtingen die ik vaak tegenkom, is over hoe snel en hoe gepland iets kan gaan. Mooi natuurlijk om vol ambitie en ideeën te zitten, maar verwachtingen over hoe gemakkelijk en snel iets komt, kunnen ook in de weg zitten.


Soms heb je geduld nodig. Dus daarom is Geduld uitgenodigd als gast in deze aflevering.

Afslag X geeft je stof tot nadenken.


Wil je meer weten? Lees dan het manifest ‘Omarm het Toch-Niet-Zo-Maakbare Leven’, meld je daarvoor hier aan.


Idee en tekst: Jan Wolter Bijleveld

Stem Geduld: Martine de Bruin

Muziek: Erokia (freesound.org)

bottom of page