top of page

Stilstaan met VermeerVermeer is niet te missen deze maanden. Heb je al eens een moment genomen om echt bij zijn werk stil te staan? Als geen ander toont hij de schoonheid van het gewone en het alledaagse. Iets waar wij op onze dagen vol drukte, haast en afleiding gemakkelijk overheen kijken.

Kom daarom naar de workshop 'Stilstaan met Vermeer' die kunsthistoricus Timea Andrea Lelik en ik samen geven.

Het is een introductie in het werk van Vermeer. Wat liet hij zien, hoe en waarom, en wat liet hij bewust weg? Wat maakt Vermeer zo meesterlijk als het gaat om verstilling? De workshop geeft ook input voor zelfreflectie: wat als je ook nu bewuster stilstaat bij de schoonheid van het gewone en het alledaagse?

In ‘Stilstaan met Vermeer’ combineren we kunstgeschiedenis en hedendaagse levensbeschouwing in een interactief programma. Timea Andrea (master Kunstgeschiedenis van de Lage Landen, Universiteit Utrecht, Ph.D. moderne en hedendaagse kunst Universiteit van Amsterdam) en ik kennen elkaar van The School of Life Amsterdam waar we allebei docent zijn.


Je gaat meer zien in Vermeer én in je eigen leven.


De workshop vindt plaats op dinsdag 25 april - 17:00 - 19:30 uur. Bij RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis. Dat is in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag, Prins Willem-Alexanderhof 5, Den Haag (naast station Den Haag Centraal)

Kaarten bestellen

Standaard € 15, voor studenten € 5, bestellen via de webshop van de RKD. Meer info over de workshop vind je hier

Beeld: Johannes Vermeer, Brieflezend meisje bij het venster, 1657-1659


bottom of page