top of page

Stilstaan met VermeerVermeer was niet te missen in 2023.


Heb je al eens een moment genomen om echt bij zijn werk stil te staan? Als geen ander toont hij de schoonheid van het gewone en het alledaagse. Iets waar wij op onze dagen vol drukte, haast en afleiding gemakkelijk overheen kijken. Daarom maakten kunsthistoricus Timea Andrea Lelik en ik samen de workshop 'Stilstaan met Vermeer'.

Het is een introductie in het werk van Vermeer. Wat liet hij zien, hoe en waarom, en wat liet hij bewust weg? Wat maakt Vermeer zo meesterlijk als het gaat om verstilling? De workshop geeft ook input voor zelfreflectie: wat als je ook nu bewuster stilstaat bij de schoonheid van het gewone en het alledaagse? Door deze workshop ga je meer zien in Vermeer én in je eigen leven.

In ‘Stilstaan met Vermeer’ combineren we kunstgeschiedenis en hedendaagse levensbeschouwing in een interactief programma. Timea Andrea (master Kunstgeschiedenis van de Lage Landen, Universiteit Utrecht, Ph.D. moderne en hedendaagse kunst Universiteit van Amsterdam) en ik kennen elkaar van The School of Life Amsterdam waar we allebei docent zijn.


Beeld boven: Johannes Vermeer, Brieflezend meisje bij het venster, 1657-1659


Comments


bottom of page