Zoeken
  • janwolter5

Wat is een goede vraag?
Misschien was dat wel een goede vraag. Een goede vraag komt voort uit nieuwsgierigheid. Of twijfel. Of onzekerheid. Of wat dan ook. Als het maar oprecht is. Oprecht is zelden dom.


Niet meteen iets zeker weten, invullen of aannemen. Vragen brengen je verder, voorbij de containerbegrippen.


Wat ik een fijne vraag vind, is: wat betekent dat concreet? Hoe ziet dat er dan uit? Wat gaan we dan doen? Doorvragen. Kun je een voorbeeld geven van zo’n situatie? Wat gebeurt er dan? Waarom is dat belangrijk? Denk niet te snel: dat zal wel een domme vraag zijn. Ik wou dat ik vaker ‘domme vragen’ had durven stellen. Zeggen dat je het nog niet helemaal begrijpt, is meestal slimmer. Wat bedoel je daarmee, kun je het nog een keer uitleggen? Nog een voorbeeld van een vraag: kun je daarvan een voorbeeld geven?


Vragen zijn waardevol. Ik geloof dat het belangrijk is stof tot nadenken helpt je om weer nieuwe vragen voor jezelf te stellen. Ik denk zelfs dat vragen je verder brengen dan antwoorden. Wil je daarover verder met me van gedachten wisselen, stuur me gerust een bericht.


Welke vraag brengt jou verder?


158 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven