WORKSHOP/LEZING

Er kan veel. Er moet veel. Er wordt veel verwacht. De werkelijkheid is vaak weerbarstig, verwarrend en minder maakbaar dan we graag willen geloven. Hoe gaan we daarmee om? Hoe je ergens over dénkt, maakt een groot verschil. Terwijl de bestaande manier van denken juist problemen en kwesties in stand houden, kan een ander perspectief, een andere manier van denken juist voor opening en ontspanning zorgenWat vaak ontbreekt is tijd en houvast om goed en praktisch na te denken - en een onderwerp bespreekbaar te maken met woorden, met vragen. Om de blik te openen, het denken AAN te zetten en onverwachte gezichtspunten toe te laten. Allerlei vraagstukken maak ik graag toegankelijk en behapbaar. In een workshop, een DenkVerkenning, en geef er een eigen draai aan met het thema 'verwachtingen' als vertrekpunt. Voor organisaties, culturele instellingen en events. Aanverwante onderwerpen zijn: rust/ruimte in je hoofd, loslaten, keuzestress, betekenis, perfectionisme, creativiteit. 

Nieuwsgierig? Al pratend komen we snel op ideeën hoe we ook jouw vraag van nieuw licht kunnen voorzien. Laten we bespreken wat er mogelijk is! Stuur me gerust een bericht met je vraag en telefoonnummer. Dan neem ik contact met je op om mee te denken.

Wat had je dan verwacht? Jan Wolter Bijl
Hoofdruimte__JBF0848-1.jpeg

Een inspiratiedag voor je organisatie?

Een korte talk, een workshop van een dag of een dagdeel?

 

Ik denk graag met je mee over de invulling.

Ben je in voor luchtige diepgang, praktische ideeën en interactie? 

Met het thema 'verwachtingen' kun je alle kanten op, ook bij de opening of afsluiting van een event.

Ik wil jou en je vraag graag beter leren kennen. Stuur je me een bericht? 

Ruimte in je hoofd - JW Bijleveld hoofdr
TSOL festival Tivoli Vredenburg.jpg
The School of Life Festival 2019 Jan Wol

SELECTIE

25 november 2021 - online boekpresentatie 'Wat had je dan verwacht?'

Auteur Jan Wolter Bijleveld in gesprek met filosoof Lammert Kamphuis over verwachtingen. 

7 januari 2022 - Kukuru webinar 'Ontwerp je eigen 2022' 

'Wat had je dan verwacht?' is mijn bijdrage aan het driedaagse webinar, georganiseerd door Giel Beelen. Meer info en aanmelden

Voorjaar 2022 - workshop 'Wat had je dan verwacht?'

Praktisch en interactief. Kijk hier voor meer info en meld je aan!

April/mei 2022 - online reeks Lessen voor het Leven - The School of Life Amsterdam

Twaalf maandagavonden, waarvan ik er drie voor mijn rekening neem rond het thema 'Kalmte'. Andere thema's zijn Liefde (docent: Reine Rek), Emotionele Intelligentie (docent: Barbara van der Steen) en Werk (docent: Lammert Kamphuis) Kijk hier voor meer info en tickets.

Voorjaar/zomer 2022 - diverse workshops voor opdrachtgevers

Onder meer een workshop voor creatieve ondernemers, een denksessie met jongeren over 'keuzes maken' een inspiratiesessie voor zorgmanagers, een HR-Lunch voor een universiteit, een online webinar voor werkzoekenden en een workshopserie voor trainees. Ook interesse? Stuur me een bericht

2022 - Hoe blijf je Kalm - The School of Life Amsterdam

Maandelijks. Avond programma. Soms ook online te volgen. Kijk hier voor meer info en tickets.

2022 - De Weg naar Kalmte - The School of Life Amsterdam

'Intensive'. Dagprogramma. Maandelijks, soms als onderdeel van een vierdaagse 'De Reis van je Leven.' Kijk hier voor meer info en tickets.