WORKSHOP/LEZING

Mag ik je aan het denken zetten? Ik help graag mensen hun zelfinzicht verder te ontwikkelen en houvast te vinden in een wereld van veel moeten, veel willen en hooggespannen verwachtingen. Stilstaan bij vragen vind ik minstens zo waardevol als antwoorden. Zeker het thema 'verwachtingen' gebruik ik graag als leidraad in mijn presentaties, lezingen en workshops. Voor organisaties, culturele instellingen en events. Andere onderwerpen waarvoor je bij mij terecht kunt : rust/ruimte in je hoofd, loslaten, keuzestress, betekenis, perfectionisme, creativiteit. 

De titel van mijn nieuwste boek, 'Wat had je dan verwacht?', is een vraag die in allerlei situaties helpt verhelderen. De mogelijkheden daarvoor neem ik graag met je door.

Ook als docent van The School of Life Amsterdam geef ik geregeld classes en talks - ook in de zakelijke omgeving, op events en op festivals (onder meer School of Life Festival en Lowlands). In 2006 startte ik het platform Lsltn.nl (staat voor loslaten) – luchtige diepgang, praktische ideeën, voor ruimte te maken in een vol hoofd. Samen met Ingeborg Deana schreef ik de boeken Loslaten (2010), Loswerken (2012), Losleven (2014), verschenen bij uitgeverij A.W. Bruna. In 2016 gaf ik in eigen beheer het boek Losser werken uit. 

Wat had je dan verwacht? Jan Wolter Bijl

Heb je interesse in een van onderstaande workshops? Zoek je een spreker over een aanverwant thema? Stuur me gerust een bericht met je vraag en telefoonnummer. Dan neem ik contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

INSPIRATIEDAG

Graag denk ik met je mee over de mogelijkheden over een (bedrijfs)event.

Een korte talk, dagdeel of dag, 

ZELFINZICHT

Persoonlijke groei en ontwikkeling, het onderwerp 'verwachtingen' is een actuele leidraad.

START OF AFSLUITING

Aan de hand van het thema 'verwachtingen' kan ik de opening of afsluiting van een event voor je verzorgen

DENK/WERKSESSIE

Interactieve workshop, actief aan de slag, inzichten en praktische toepassing

TALK

Prikkelende presentatie voor een (bedrijfs)event, duur van 30 minuten tot een uur

Workshop/lezing 'Wat had je dan verwacht?'

 

Het is fantastisch als alles gaat zoals verwacht, alleen de werkelijkheid valt soms tegen. Studie, werk, vriendschappen, je ontwikkeling, steeds is er een vaag gevoel van ‘dat kan beter’, maar hoe dan? Bekijk het eens op een andere manier: verken je verwachtingen. Veel mensen verwachten nogal wat, van het leven, van zichzelf. Ook hebben ze het gevoel dat er veel van hén wordt verwacht. In deze workshop laat ik je stilstaan bij twee vragen: wat doen al die verwachtingen met jou, en wat doe jij met verwachtingen? Op een losse manier vertel ik je graag meer over verwachtingen, hoe ze ontstaan in je hoofd, wat er mooi en goed aan kan zijn en op welke manier ze in de weg kunnen zitten. Ook licht ik toe welke inspirerende lessen je kunt leren uit de stoïcijnse filosofie, daarbij houd ik het praktisch (zo is de stoïcijnse filosofie namelijk). Ik leer je de kennis toe te passen. Ook gaan we het hebben over verwachtingen van anderen – hoe signaleer je die en maak je ze bespreekbaar. Op je werk, in een vriendenkring of familieverband. Kortom, verwachtingen verhelderen voor jezelf en naar anderen toe. Deze workshop helpt je beter met je energie om te gaan, kalmer te worden, anders naar je keuzes te kijken en veerkrachtiger om te gaan met het onverwachte. Van mij mag je praktische stof tot nadenken, vragen en oefeningen verwachten. Het wordt zeker een leerzame en inspirerende middag waarvan je zelfkennis groeit. 

  • interactief, herkenbaar, toegankelijk,

  • geen kant en klare tips en tricks, wel herkenbare stof tot nadenken

  • prikkelend, inzichtgevend 

  • aanmoedigend, rustgevend, realistisch

  • maatwerk of inpassen specifieke vragen mogelijk

  • brede doelgroep

  • lengte in overleg (presentatie 30-60 minuten tot programma van dagdeel of dag

Heb je interesse? Stuur me gerust een bericht met je vraag en telefoonnummer. Dan neem ik contact met je op om de mogelijkheden voor een bijdrage aan jouw event, bedrijfsdag of programma te bespreken.

IK HELP VERHELDEREN.

Over Jan Wolter Bijleveld

Jan Wolter schrijft, spreekt en geeft workshops. Ook is hij docent bij The School of Life Amsterdam. Hij helpt graag verhelderen als het gaat om thema’s als rust/onrust in je hoofd, verwachtingen en perfectionisme. Na een Communicatie-opleiding werkte hij als copywriter en zelfstandig conceptmaker voor uiteenlopende organisaties. Ook bedacht hij Lsltn.nl (staat voor loslaten) en schreef de boeken Loslaten, Loswerken en Losleven. Verder maakt hij onder meer de podcast Afslag X. Zijn nieuwste boek is ‘Wat had je dan verwacht?'

Ruimte in je hoofd - JW Bijleveld hoofdr
TSOL festival Tivoli Vredenburg.jpg
The School of Life Festival 2019 Jan Wol

SELECTIE

31 oktober 2021 - workshop 'Wat had je dan verwacht?'

Praktisch en interactief. Kijk hier voor meer info en meld je aan!

 

25 november 2021 - online boekpresentatie 'Wat had je dan verwacht?'

Auteur Jan Wolter Bijleveld in gesprek met filosoof Lammert Kamphuis over verwachtingen. 

7 januari 2022 - Kukuru webinar 'Ontwerp je eigen 2022' 

'Wat had je dan verwacht?' is mijn bijdrage aan het driedaagse webinar, georganiseerd door Giel Beelen. Meer info en aanmelden

Januari 2022 - workshop 'Wat had je dan verwacht?'

Praktisch en interactief. Datum binnenkort bekend. Kijk hier voor meer info en meld je aan.

2021/2022 - class Hoe blijf je Kalm - The School of Life Amsterdam

Maandelijks. Avond. Soms ook online te volgen. Kijk hier voor meer info en tickets.

2021/2022 - De Weg naar Kalmte - The School of Life Amsterdam

'Intensive'. Dagprogramma. Maandelijks, soms als onderdeel van een vierdaagse 'De Reis van je Leven.' Kijk hier voor meer info en tickets.

Ruimte in hoofd workshop JW Bijleveld ho