BOEK WAT HAD JE DAN VERWACHT?

Het is fantastisch als alles gaat zoals verwacht, alleen de werkelijkheid valt soms tegen. Steeds is er een vaag gevoel van ‘dat kan beter’, maar hoe dan? Bekijk het eens op een andere manier: verken je verwachtingen. 

 

Veel mensen verwachten nogal wat. Van werk, van hun relatie, van een studie, van het leven én van zichzelf. Meer inhoud, snellere groei of juist minder haast, meer uitdaging, meer duidelijkheid of grip. Ook hebben ze het gevoel dat er veel van hén wordt verwacht. 

Bijleveld, Wat had je dan verwacht.jpg

Is het de werkelijkheid die voor je frustratie zorgt,
of is het je verwachting van de werkelijkheid?

Dit boek laat je stilstaan bij twee vragen: wat doen al die verwachtingen met jou, en wat doe jij met verwachtingen? Verwacht er geen wonderen van, laten we realistisch blijven, maar het geeft je zeker nieuwe inzichten in jezelf en wat je kunt doen met keuzes, moeilijkheden, mogelijkheden en met het onverwachte.

 

80% kans dat boek precies voor jou bedoeld is. 

Volgens onderzoek zijn de meeste mensen, zo’n 80%, te optimistisch over het leven. Dat is geweldig. Optimisme is stimulerend en houdt je gezond. De keerzijde is dat je teleurgesteld kunt raken als een verwachting niet uitkomt. Maar je kunt ermee leren leven, we blijven optimisten, toch? Door je verwachtingen beter te leren kennen groeit je zelfkennis. 

 

Over de auteur

Jan Wolter Bijleveld deed een communicatie-opleiding en werkte als creatief conceptmaker en tekstschrijver voor uiteenlopende organisaties. In 2006 bedacht hij Lsltn.nl (staat voor loslaten) en schreef de boeken Loslaten, Loswerken en Losleven. Hij is als docent verbonden aan The School of Life Amsterdam en geeft workshops en lezingen. Ook maakt hij de podcast Afslag X. Heb je een vraag of een verzoek naar aanleiding van het boek, stuur dan een bericht.

Het is een tijd van hooggespannen verwachtingen. Meer dan ooit
is het waardevol om stil te staan bij twee vragen. Wat doen verwachtingen met jou?
En wat doe jij met verwachtingen? 

Wat had je dan verwacht? Jan Wolter Bijl