top of page

Wie geef je jouw verhaal in handen? Aan een tekstschrijver vertrouw je nogal wat toe. Daar ben ik me goed van bewust.

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Interne en externe communicatie. Interviews. Redactionele content. Publieksinformatie. Klantverhalen. Arbeidsmarktcommunicatie en employer branding. Scripts. Educatieve projecten. Alles waarvoor je een heldere tekst nodig hebt. 

Inhoud toegankelijk maken. De menselijke kant van een onderwerp laten zien. Maatschappelijke relevantie verwoorden. Informatie doseren en structureren. Voor een taai onderwerp toch soepele tekst maken. Compacte content. 

Wanneer kun je mij inschakelen? ​

  • Je hebt een ambitie/doel en wil ideeën verder uitwerken

  • Je hebt een plan voor inhoud en middelen, nu is het tijd voor uitwerking van de tekst

  • Je hebt al een inhoudelijke basis/tekst, maar vindt dat het beter kan of moet

 

Afhankelijk van waar je staat en wat je wenst, denk ik mee over uitwerking, verzamel inhoudelijke input (ook bv. interviews), help bij keuzes voor inhoud en vorm, kom met ideeën voor creatieve aanpak en verzorg tekstuitwerking of redigeer, herschrijf en doe eindredactie. Met jouw doel en doelgroep voor ogen. 

Mensen en organisaties met een missie help ik hun verhaal goed te vertellen. 

Wat wil je overbrengen? Aan wie? Wat wil je daarmee bereiken? En daarna vooral: hoe vertel je het? Ik zorg voor de juiste woorden. Want als je een goed verhaal hebt, is het belangrijk dat je het ook goed vertelt. 

Waarmee kan ik jou helpen?

Ik werk al ruim 25 jaar als tekstschrijver voor uiteenlopende opdrachtgevers aan allerlei projecten. Mijn ervaring zet ik ook graag voor jou in. Laten we in een verkennend gesprek bespreken wat je ideeën, wensen en verwachtingen zijn. Als je me meteen een bericht stuurt, maken we snel een afspraak.

4_edited_edited_edited.png

Selectie van opdrachtgevers en projecten

Mensen laten vertellen: interviews

Hoe voorkwam een Spaanse spoormedewerker een aanslag nadat hij een bom vond op de rails van de hogesnelheidstrein? Zijn verhaal heb ik kunnen verwerken in de campagne over terrorisme, die ik voor ProRail maakte.

 

Ook voor andere opdrachtgevers heb ik bijzondere interviews gemaakt. Over de wonderlijke situaties waarin de mensen van de ambulance terecht kunnen komen. Klantverhalen over langdurige zorg. Over duurzaam inkopen. Over hoe topbestuurders hun leiderschap ontwikkelen. Over innoveren in zorgonderwijs. Over betekenis. En over hoe je leven soms onverwachte wendingen neemt (voor mijn podcast 'Afslag X').

 

Ik heb veel mooie verhalen opgetekend en hoop er nog veel meer te mogen maken.  Geschreven tekst. Of audio (podcast). Kan ik mogelijk iets voor je betekenen? Stuur me een bericht met je vraag en contactgegevens, dan neem ik contact met je op.

Basnoten en woorden, wat hebben ze met elkaar te maken?

Ik zie wel overeenkomsten tussen tekstschrijven en bas spelen (wat ik beide graag doe). Een baslijn is vaak niet op de voorgrond aanwezig in de muziek, maar zorgt er (samen met de ritmesectie) toch voor dat een nummer staat als een huis. 

Ongemerkt ondersteunend zijn, dat doet niet alleen een bassist maar ook een tekstschrijver. Beiden zorgen voor structuur, ritme en zoiets als.... puntigheid. 

Schrijven kan eenvoudig lijken, maar je merkt het aan de tekst als de inbreng van een professionele buitenstaander mist. Net zoals het pas opvalt wat een baslijn doet als je die weglaat.

Ik bewonder bassisten die precies de goede noten goed laten klinken op de goede plek. Het inspireert me om ook zo te schrijven. Precies de goede woorden op de goede plek.

bottom of page