top of page

Verhalen blijven hangen in je hoofd. 

Al ruim 25 jaar werk ik als tekstschrijver. Steeds weer duik ik met plezier in nieuwe onderwerpen om ze toegankelijk te maken. Sinds zo'n 15 jaar combineer ik dat met workshops geven voor diverse doelgroepen.

Iets meer over mijn achtergrond. Communicatie-studie. Copywriter bij verschillende reclamebureaus. Zelfstandig conceptmaker en tekstschrijver voor organisaties met een maatschappelijke missie. Bedenker platform Lsltn.nl (staat voor loslaten). Boeken Loslaten, Loswerken en Losleven (met co-auteur Ingeborg Deana, A.W. Bruna Uitgeverij).

 

Schrijver van het boek 'Wat had je dan verwacht?' (over de mooie en minder mooie kanten van hoge verwachtingen, kenmerkend voor deze tijd, en hoe je daarmee omgaat. Workshops voor vele organisaties en bijdragen aan diverse festivals en events. Docent bij The School of Life Amsterdam (diverse programma’s en events als Lowlands en Brainwash). Freelance trainer bij Psychologie in het Onderwijs (workshops voor jongeren over omgaan met tegenslag, motivatie, zelfbeeld & identiteit en positieve psychologie).

Maker van redactionele producties, documentaire CHANGE2012 en de podcast 'Afslag X' die tot maart 2024 op alle podcast-apps te beluisteren was.

Wil je nader kennismaken? Of je nu op zoek bent naar een tekstschrijver of omdat je interesse hebt in mijn aanpak van een workshop, stuur me gerust een bericht.

Bijleveld, Wat had je dan verwacht_edite

Mediaselectie

Prachtige samenvatting en boekbespreking van 'Wat had je dan verwacht?' in NRC.

Zo krijg je een realistische kijk op het ideale leven. Interview voor de rubriek 'Aldus' in het Parool van 18 november 2021.

Interview in het AD van 11 november 2021 naar aanleiding van het boek 'Wat had je dan verwacht?'

Boekbespreking in online magazine Wendy over het boek 'Wat had je dan verwacht?'

Te gast in podcast Kukuru van Giel Beelen, in juli 2020 live opgenomen bij Tijdloos (ID&T).

Interview MT/Sprout (augustus 2017): Ons geloof in maakbaarheid is te groot

Artikel in Elle (november 2019) n.a.v. mijn class Hoe blijf je kalm bij The School of Life Amsterdam

 

Te gast in een aflevering van de BNR Podcast Werkverkenners (december 2019) over hoe ideeën uit de stoïcijnse filosofie je helpt werkstress te verminderen.

 

Naar aanleiding van mijn eerste boek Loslaten: een recensie, een boekbespreking, een interview in Trouw, een korte impressie van mijn lezing bij de Maand van de Spiritualiteit in 2012.

De route die je aflegt, is een verhaal op zich.

Met mijn zonen liep ik in de Ardennen langs een rivier. We waren van het officiële pad afgeweken en struinden door heuphoog gras en planten. Op een gegeven moment draaide ik me om en zag hoe wij met z’n drieën een pad in het gras hadden gevormd. Ik stelde me voor hoe andere wandelaars misschien wel dachten: hé kijk, een pad langs de rivier.

Ook moest ik denken aan mensen die op zoek zijn naar hun weg of hun pad of iets soortgelijks. Ik was daarover aan het schrijven en het intrigeerde me: wat zoek je als je 'jouw pad' zoekt? Welk beeld heb je ervan in je hoofd? Een bestaande route, al gebaand door anderen die je voorgingen? Kan soms handig zijn. Maar 'jouw pad' hoeft niet te lijken op een pad zoals je dat kent, realiseerde ik me.

Soms ben je maar wat aan het struinen. Pas als je achteromkijkt, is een pad herkenbaar.

bottom of page