top of page

Podcast 'Afslag X' - seizoen 1
Afslag X - die ene ervaring of gebeurtenis die je leven vormt en verandert. Daarover gaat Jan Wolter Bijleveld met allerlei mensen in gesprek. Wat gebeurde er met hen? En wat kunnen wij van hen leren?


De podcast 'Afslag X' was t/m maart 2024 te beluisteren op alle podcast-apps.


  1. De Koers van Jan Willem. Over hoe de aanslag op de NewYorkse twin towers in 2001 zorgde voor een radicaal andere kijk op een loopbaan.

  2. Het Rondje van Fabian. Succesvolle salesmanager leeft na een 'gouden tijd' vijf jaar als dakloze (of beter gezegd: thuisloze), hervindt zichzelf en helpt nu andere thuislozen.

  3. Het Avontuur van Anne. Over een wereldreis die onverwacht veel langer duurde dan gepland - en al even onverwacht eindigde.

  4. De Tijd van Henk. Wat als je te horen krijgt dat je nog drie weken te leven hebt? Over de dood en vooral over het leven.

  5. De Move van Mitchel. Over de verhuizing van de stad naar een plek midden in de natuur (waar bovendien een bijzonder verhaal aan vast zit over een Indiase goeroe die er zo'n honderd jaar geleden zijn volgelingen verbijsterde).

  6. De Hit van Liz. Over een droom die uitkomt: een platencontract, een dancehit in de top40, internationale mogelijkheden, en opeens grote twijfels over het artiestenbestaan.

  7. De Zus van Giel. Wat betekent het als je zus of broer overlijdt (iets wat ik zelf ook heb meegemaakt)? We wisselen erover van gedachten wat het bij ons losmaakte.

  8. De Liefde van Lisette. Over de ontdekking op je 15e dat je lesbisch bent, je daar 10 jaar tegen verzetten en dan de liefde van je leven tegenkomen dankzij een van de meest extravagante punkzangeressen uit de popgeschiedenis.

  9. De Compositie van Jelte. Over de keuze om professioneel muzikant te worden en te blijven.

  10. De Lijn van Omar. Over hoe ervaringen je sterker en creatiever kunnen maken, ook als je als vluchteling van Somalië naar Nederland bent gekomen.


Comments


bottom of page