top of page

Podcast 'Afslag X' - seizoen 2
De podcast ‘Afslag X’ neemt zelf een nieuwe afslag. In de eerste tien afleveringen ging het steeds over een keuze of een gebeurtenis die het leven van de geïnterviewde een onverwachte wending gaf. In seizoen 2 (vanaf aflevering 11) hoor je een ander soort gesprekken. En voor alle duidelijkheid, er komt niet de zoveelste deskundige je even uitleggen hoe het allemaal zit. Het is eerder een soort gedachtenexperiment: wat zou als we in gesprek raken metOnzekerheid, Imperfectie, Teleurstelling, Aanvaarding, Twijfel, Geduld, Vertrouwen en Tevredenheid.


De podcast 'Afslag X' was t/m maart 2024 te beluisteren op alle podcast-apps.


Idee en tekst: Jan Wolter Bijleveld

Muziek: Erokia (freesound.org)


18. Tevredenheid

Iedereen verwacht van alles. En dat is mooi, maar kan ook in weg zitten en zorgen voor rusteloosheid. Lastig om dan tevreden te zijn. Tevredenheid, wat roept dat woord bij jou op? Wat kan het je brengen? Stem Tevredenheid: Marlous van Peppen.


17. Vertrouwen

Soms verwachten we te veel van hoeveel grip en controle en zekerheid je kunt hebben over wat er allemaal gebeurt. Waar je dan veel aan hebt, is Vertrouwen. Stem Vertrouwen: Björn Bolderdijk.


16. Geduld

‘Kunnen we het nog opbrengen als we ergens op moeten wachten?’ We hebben hoge verwachtingen van hoe snel en hoe iets kan gaan. Soms is geduld een schone zaak. Stem Geduld: Martine de Bruin.


15. Twijfel

Je moet weten wat je wilt. 'Oké, belangrijk dat je erover nadenkt, fijn als je het weet, maar in hoeverre moet je het wéten?' Of is dat een verwachting die je alleen maar extra onder druk zet? En wat is er mis met twijfel? 'Je kunt me lichter maken door me te delen', zegt Twijfel. Stem Twijfel: Jolie Jacobs.


14. Aanvaarding

'Ik wil altijd helpen, maar kom nooit ongevraagd, je moet me toelaten', zegt Aanvaarding. ‘En ja, dat IS lastig.’

Wil je dat beter leren begrijpen, luister dan deze aflevering over en mét Aanvaarding. 
Stem Aanvaarding: Eline van der Noord
.


13. Teleurstelling

Tja, dat was dus even slikken. Had ik een interview gepland met Teleurstelling, maar die kwam niet opdagen. Dus uiteindelijk was hij er toch wel. Teleurstelling, je zoekt ‘m waarschijnlijk niet graag zelf op, maar wat als-ie toch op je pad komt? Stem Teleurstelling: Jolle Bijleveld.


12. Imperfectie

‘Kunnen we jou ook volgen op social media?’ vroeg ik aan Imperfectie. Ze lachte. ‘Nee, het is nog vooral Perfectie die je daar tegenkomt.’ Toch heeft ze goede hoop dat er geleidelijk ook meer ruimte komt voor Imperfectie. Stem Imperfectie: Henriët Leenen


11. Onzekerheid

Onzekerheid is niet zo geliefd. Toch reageert ze zelfverzekerd: 'Ik ga niet weg, ik weet dat ik bij het leven hoor.' Onzekerheid heeft zelfs mooie kanten. Hoe ga je ermee om? Stem Onzekerheid: Roos de Kok
Comentários


bottom of page