top of page

Podcast Afslag X (17): Vertrouwen


‘Faith is taking the first step, even when you don't see the whole staircase’ (Martin Luther King).


We willen graag weten wat er op ons afkomt, wat we kunnen verwachten. Maar soms verwachten we te veel van hoeveel grip en controle en zekerheid je kunt hebben over wat er allemaal gebeurt.


Waar je dan veel aan hebt, is Vertrouwen. Vertrouwen dat, ook al gaat er van alles toch weer anders dan je had verwacht, je dat toch aankunt.


Dus daarom heb ik Vertrouwen uitgenodigd als gast in deze aflevering.


Afslag X (17) Vertrouwen

Idee en tekst: Jan Wolter Bijleveld

Muziek: Erokia (freesound.org)

Stem Vertrouwen: Björn Bolderdijk

Wil je ook gebruik maken van zijn stem, mail dan naar bvbolderdijk@gmail.com


Behalve maker van deze podcast ben ik, zoals je vast weet, ook schrijver van het boek ‘Wat had je dan verwacht? En dat gaat over… verwachtingen. Dat onderwerp gebruik ik in workshops voor diverse organisaties en doelgroepen, als middel voor reflectie, om in gesprek met elkaar te raken en voor ontwikkeling.


Daar ervaar ik hoe veel mensen enorm hoge verwachtingen hebben van hoe maakbaar succes en geluk en het hele leven zijn. Begrijpelijk, maar het is interessant om te onderzoeken hoe realistisch die verwachtingen zijn. Het inspireerde mij voor nieuwe afleveringen van de podcast Afslag X.


Die gaat over alles uit jezelf en het leven halen wat erin zit, maar op een iets andere manier dan je misschien gewend bent.


Je leert er ook de minder gemakkelijke kanten van het leven kennen omdat ze erbij horen en iets toevoegen, als je ervoor openstaat. Het Toch-Niet-Zo-Maakbare leven.


Eerder ging het al over Onzekerheid, Imperfectie, Teleurstelling en Aanvaarding, Twijfel en Geduld. Meer afleveringen zijn in de maak.bottom of page