top of page

Als je loslaat, heb je meer ruimte in je hoofd. Als je ruimte in je hoofd hebt, lukt het beter om los te laten. Waar begin je?

Loslaten. In 2006 begon ik uit verwondering erover te schrijven. Het onderwerp liet me niet meer los. Lsltn.nl (staat voor loslaten) groeide op een leuke manier uit de hand.

Veel moeten. Veel willen. Dingen goed doen – of zelfs perfect. Veel te kiezen. Overal bij zijn. Niks missen. Het gaat vanzelf en is soms best prettig. Alleen…, het gaat maar door. Lsltn (staat voor loslaten) was een tegengeluid in een wereld van druk-druk-druk en meer-meer-meer. Met aandacht voor het mooie van imperfectie, twijfels en vragen. Het begon met verbazing en vragen, dat werd een idee en groeide uit tot een online platform en webshop met gadgets zoals het Thing Not To Do-notitieboekje, het Zeg maar dagboek en de populaire ansichtkaarten. Deze zijn nu helaas niet meer leverbaar en alleen nog onderdeel van mijn eigen workshops. 

 

In 2010 verscheen het eerste boek Loslaten, daarna volgden in 2012 Loswerken en in 2014 Losleven (Ingeborg Deana/Jan Wolter Bijleveld, uitgeverij A.W. Bruna). Van het boek Loslaten (vijf keer herdrukt) zijn inmiddels zo'n 12.000 exemplaren verkocht. 

In de afgelopen jaren heb ik lezingen/workshops mogen bij onder meer Happinez Festival, Durf te vragen, Fris in je Hoofd, Maand van de Spiritualiteit, Learning Lane, festival Hongerige Wolf en bij diverse organisaties (onder meer overheid, zorg, onderwijs, dienstverlening)

Van 'loslaten' verschoof mijn aandacht al snel naar het thema 'verwachtingen'. Dat resulteerde in het boek 'Wat had je dan verwacht?' (november 2021 verschenen bij A.W. Bruna Uitgevers). Loslaten komt daar natuurlijk ook weer in terug. 

Interesse? Wil je me boeken voor een workshop of een lezing? Hier vind je er meer info over. Wil je meer weten over wat ik specifiek voor jouw organisatie of event kan betekenen? Stuur me gerust een bericht.  Met losse groet, Jan Wolter Bijleveld

IMG_2298-870x490.jpg
IMG_3291_edited.png
bottom of page